Τρώγε φρούτα. Είναι ζήτημα καρδιάς!

Όταν διαβάσεις μια νέα έρευνα που βγήκε, θα τα βάλεις στην... καρδιά σου!

0
268

Τώρα που το καλοκαιράκι κάνει όχι και τόσο δειλά την εμφάνισή του και τα φρούτα αρχίζουν να πληθαίνουν στον πάγκο του μανάβη, δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην τρως αυτούς τους ευλογημένους καρπούς. Όταν διαβάσεις και μια νέα έρευνα που βγήκε, θα τα βάλεις στην… καρδιά σου!

 
Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων έχει πολλαπλά οφέλη αλλά μια πρόσφατη έρευνα από την Κίνα ήρθε να μας παρουσιάσει μια νέα παράμετρο, που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση φρέσκα φρούτα, όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια, έχουν κατά 1/3 μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με όσους τρώνε φρούτα σπάνια ή δεν τρώνε καθόλου.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έτρωγαν πιο συχνά φρούτα από τους υπόλοιπους είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και σάκχαρο εν συγκρίσει με όσους κατανάλωναν φρούτα πιο σπάνια. Και μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που εξηγεί το μειωμένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine είχε 500.000 συμμετέχοντες και διήρκησε 6 χρόνια. Τόσο κόπο έκαναν οι άνθρωποι για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα. Δεν πας να πλύνεις κανένα κερασάκι τώρα; Τι λες;