Πώς θα βάλεις… φτερά στα κουρασμένα πόδια!

Η δουλειά σου απαιτεί ορθοστασία ή ατελείωτα πέρα δώθε και πάνω κάτω; Το βράδυ που επιστρέφεις στο σπίτι νιώθεις τα πόδια σου βαριά σαν μολύβι. Κάτι πρέπει να γίνει...

0
324

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις δουλειά (πράγμα δύσκολο τη σημερινή εποχή), μπορείς να αλλάξεις συνήθειες ή να αποκτήσεις μία καινούρια που θα ανακουφίζει τα πονεμένα σου ποδαράκια.

Το μυστικό κρύβεται σε κάτι πολύ απλό, που οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε παλιομοδίτικο και…μπανάλ. Λέγεται ποδόλουτρο. Ξέρεις, όταν βάζουμε τα πόδια στη λεκάνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Το έχεις κάνει ποτέ;

Για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, πάρε 1 ποτήρι μηλόξιδο και 1 χούφτα χοντρό θαλασσινό αλάτι.
Γιατί μηλόξιδο και αλάτι; Γιατί έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες με αποτέλεσμα και να ξεκουράζουν τα πόδια σου και να μην υποφέρουν από κακοσμία.
Τι να κάνεις: Βάλε τα πόδια σου σε μια λεκάνη και ρίξε μέσα χλιαρό νερό (ούτε κρύο ούτε ζεστό) τόσο όσο να φτάνει μέχρι τους αστραγάλους σου. Πρόσθεσε και το μηλόξιδο και το αλάτι, ανακάτεψέ τα λίγο με το χέρι σου και χαλάρωσε για 10 λεπτά.
Μόλις τα βγάλεις από το ποδόλουτρο, ταμπόναρε τα πόδια σου και άπλωσε μια κρέμα ή ψάκασε ένα σπρέι δροσιάς και ξεκούρασης (θα βρεις στο φαρμακείο).
Μπορείς να επαναλαμβάνεις το ποδόλουτρο κάθε βράδυ.