Πώς να αποφύγεις τις αντιαισθητικές ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Γιατί δημιουργούνται ραγάδες στην εγκυμοσύνη; Πώς μπορείς να τις ελαττώσεις;

0
238

Κατάφερες να αποφύγεις τη δημιουργία ραγάδων μετά την εφηβεία και την απώλεια αρκετών κιλών, αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανακαλύπτεις κάθε μέρα όλο και περισσότερα σημάδια  στο σώμα σου; Δεν είσαι η μόνη, αφού 8 στις 10 γυναίκες ισχυρίζονται ότι οι ραγάδες που έχουν στο σώμα τους δημιουργήθηκαν στην εγκυμοσύνη με πιο έντονα σημάδια στην κοιλιά και το στήθος.   

Γιατί δημιουργούνται ραγάδες στην εγκυμοσύνη;

Η επιδερμίδα μας έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στις αυξομειώσεις του σώματος, καθώς η ελαστικότητα και η υγρασία της επιτρέπει να διαστέλλεται και να συστέλλεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα δεν έχει τον επαρκή χρόνο για να ανταπεξέλθει στις γρήγορες αλλαγές του σώματος, γι’αυτό και δημιουργούνται περισσότερες ραγάδες. 

Τα στάδια της δημιουργίας ραγάδων στην εγκυμοσύνη: 

#1 Στους πρώτους μήνες της κύησης, οι ραγάδες έχουν ροζ χρώμα και συνήθως προκαλούν φαγούρα, ενώ η επιδερμίδα γύρω από τα σημεία που δημιουργούνται οι ραγάδες μοιάζει πιο «λεπτό».

#2 Σταδιακά, οι ραγάδες γίνονται πιο μεγάλες και παίρνουν μια κόκκινη ή μοβ απόχρωση. 

#3 Μετά την εγκυμοσύνη, χάνουν το κόκκινο/μοβ χρώμα τους και αρχίζουν να ξεθωριάζουν παίρνοντας μια λευκή απόχρωση.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τις ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; 

Δεν είναι πάντα δυνατό να αποφευχθεί η δημιουργία ραγάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν το πρόβλημα όπως ο τύπος επιδερμίδας ή οι προηγούμενες γέννες της κάθε γυναίκας.  

Όμως, υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την πιθανότητα ανάπτυξης τους και τη μείωση των ήδη υπαρχόντων! 

Τι είναι αυτό; Απλά τόνωσε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου με έντονη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.  

Το Bio-Oil θα γίνει σύμμαχος σου σε αυτή την προσπάθεια, καθώς αποτελεί την πλέον αποτελεσματική λύση που βοηθά στην βελτίωση της όψης ουλών, ραγάδων και ανομοιόμορφης χροιάς της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Πολλές νέες μανούλες που το χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δηλώνουν ότι το Bio-Oil τις βοήθησε να αποφύγουν τις έντονες ραγάδες αλλά και να μειώσουν τις ήδη υπάρχουσες. 

Η σύνθεση του Bio-Oil περιέχει μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά για την φροντίδα και αναδόμηση της επιδερμίδας όπως Βιταμίνες Α και Ε αλλά και εκχυλίσματα από έλαια καλέντουλας, λεβάντας, δεντρολίβανου και χαμομηλιού. Μάλιστα, το επαναστατικό συστατικό PurCellin Oil™ βοηθά στο να καταστήσειπιο ελαφριά την υφή της σύνθεσης του προϊόντος με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η απορρόφηση του Bio-Oil και να εξασφαλίζεται η πρόσληψη των βασικών συστατικών του. 

Extra Tip: Μετά το 2ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, κάνε μασάζ στα σημεία που είναι πιο επιρρεπή στην εμφάνιση ραγάδων με Bio-Oil, 2 φορές την ημέρα, και συνέχισε καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά.