Πώς μεγαλώνουν τα παιδιά των εργαζόμενων γυναικών;

Ερευνητές του Harvard Business School ανέλυσαν τα στοιχεία από μια έρευνα που έγινε μεταξύ 24 χωρών σε αγόρια και κορίτσια

0
233

Ερευνητές του Harvard Business School ανέλυσαν τα στοιχεία από μια έρευνα που έγινε μεταξύ 24 χωρών σε αγόρια και κορίτσια διαπιστώνοντας όμως ότι οι κόρες των εργαζόμενων γυναικών είναι αυτές που επωφελούνται περισσότερο.Είναι λοιπόν πιθανό να αναλάβουν στο μέλλον σημαντικότερες θέσεις εργασίας από ότι θα αναλάμβαναν αν οι μητέρες τους ήταν στο σπίτι.

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι «η επίδραση των εργαζόμενων γυναικών προς τα αγόρια αντανακλάται περισσότερο στην στοργικότητα που θα αποκτήσουν οι ίδιοι στην δική τους οικογένεια».

Τα επίσημα στοιχεία δόθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αγγλίας που δείχνουν ότι ο αριθμός των γυναικών που μένουν στο σπίτι έχει μειωθεί σημαντικά, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό. Παράλληλα η έρευνα έδειξε ότι μόνο μία στις δέκα γυναίκες μένει στο σπίτι για να αναθρέψει αποκλειστικά την οικογένειά της.

Οι ερευνητές της μελέτης συνέχισαν λέγοντας ότι «εχοντας ένα μη παραδοσιακό μοντέλο στην οικογένεια, στην περίπτωση αυτή μια εργαζόμενη μητέρα, δίνει στα παιδιά μία ισότιμη προβολή των φύλων.» και κατέληξε στο ενδεχόμενο ότι, «τα μη παραδοσιακά μοντέλα οικογενειών θα διαβρώνουν σταδιακά την ανισότητα των φύλων στα σπίτια αλλά και στην αγορά εργασίας».