Περνάς ώρες μπροστά στο PC; Δες τι πρέπει να τρως για να προστατεύσεις τα μάτια σου!

Ποιες τροφές που έχεις στο ψυγείο σου είναι ασπίδα προστασίας των ματιών σου από την ακτινοβολία στον υπολογιστή!

0
227

 Τα μάτια μας είναι από τα πιο ευαίσθητα όργανα, τα οποία μάλιστα κουράζουμε ακόμα περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες που οι περισσότεροι εργαζόμαστε περνώντας ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή. Γι’ αυτό πρέπει να τα προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Ειδικά η έκθεση των ματιών στην ακτινοβολία του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην όραση, βάρος στα μάτια και πονοκεφάλους που οφείλονται στην κόπωση των ματιών εξαιτίας της πολύωρης έκθεσης στην ακτινοβολία των PCs.

   Η διατροφή μας μπορεί να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην προστασία των ματιών μας. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Πεκίνου τροφές όπως το σπανάκι, το μαρούλι, η ρόκα, το λάχανο, το μπρόκολο και το λαχανάκι Βρυξελλών είναι πλούσιες σε λουτεϊνη, ένα καροτονοειδές που προστατεύει τα μάτια, προφυλάσσοντας συγκεκριμένα από την ακτινοβολία του υπολογιστή!

   Η λουτεΐνη που ανήκει στην οικογένεια των ξανθοφυλλών, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που βρίσκεται σε διάφορους ιστούς και τους προστατεύει από τον εκφυλισμό και την ωχρά κιλήδα. Άλλες διατροφικές πηγές της λουτεϊνής είναι το καλαμπόκι, τα καρότα, η ντομάτα, το κολυκύθι, το κόκκινο σταφύλι, το ακτινίδιο και το πορτοκάλι.

   Προτίμησε, λοιπόν, μια μεγάλη σαλάτα με λαχανικά ή και με φρούτα που έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε λουτεΐνη και κάθισε αναπαυτικά στον υπολογιστή, χωρίς να αγχώνεσαι για τα πολύτιμα μάτια σου!