Μηλόξυδο για αδυνάτισμα; Κι όμως γίνεται…

Το μηλόξυδο περιέχει βιταμίνη Α, C, αμινοξέα, απαραίτητα ένζυμα για τον οργανισμό, οξικό , γαλακτικό και κιτρικό οξύ.

0
266

Το μηλόξυδο είναι ένας τύπος ξυδιού που προέρχεται από τη ζύμωση των μήλων. Κατά τη διαδικασία ζύμωσης των μήλων, η ζάχαρη που υπάρχει στα μήλα μετατρέπεται σε βακτήρια και ζύμες και στη συνέχεια σε ξύδι.

Το μηλόξυδο περιέχει βιταμίνη Α, C, αμινοξέα, απαραίτητα ένζυμα για τον οργανισμό, οξικό , γαλακτικό και κιτρικό οξύ. Θεωρείται ότι τονώνει και αποτοξινώνει τον οργανισμό, καταπολεμά τη διάρροια, την ακμή, τις αλλεργίες, την καούρα, μειώνει την υψηλή χοληστερόλη και βοηθά στην απώλεια σωματικού λίπους.

Αν και υπάρχει μικρή επιστημονική τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα του μηλόξυδου στην απώλεια βάρους, έρευνες του 2009 έδειξαν ότι παχύσαρκοι άνθρωποι που κατανάλωναν συστηματικά χυμό μηλόξυδου, είδαν σημαντικές απώλειες στο σωματικό βάρος, στο τοπικό λίπος της κοιλιάς και της μέσης, ενώ περιόρισε τη συσσώρευση του λίπους γύρω από τα εσωτερικά όργανα, όπως το ήπαρ.

Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Η κατανάλωση πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο, ενώ καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν.