Καθάρισμα μία φορά την εβδομάδα; Τα 6 σημεία που πρέπει να προσέξεις

Προγραμμάτισε τα παρακάτω μία φορά την εβδομάδα. Μπορείς να τα κάνεις όλα μαζί σε μια μέρα ή να τα μοιράσεις σε διαφορετικές!

0
241

Μπορεί κάποιες δουλειές να βρίσκονται στο ημερήσιο πρόγραμμά σου σίγουρα όμως δεν υπάρχει χρόνος να γίνονται όλα σωστά. Για αυτό προγραμμάτισε τα παρακάτω μία φορά την εβδομάδα. Μπορείς να τα κάνεις όλα μαζί σε μια μέρα ή να τα μοιράσεις σε διαφορετικές!

1. Πλύσιμο ρούχων. Κυρίως οι πετσέτες του μπάνιου και της κουζίνας πρέπει να πλένονται μετά από τις τρεις μέρες χρήσης. Για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, έχε στα άπλυτα δύο ξεχωριστά καλάθια, ένα για τα λευκά και τα μαύρα και ένα για τα χρωματιστά.
2. Καθαρισμός ηλεκτρικών συσκευών. Τα μάτια της κουζίνας, ο φούρνος και ο φούρνος μικροκυμάτων πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα επιμελώς, με τη βοήθεια των ειδικών σπρέι.
3. Ξεσκόνισμα επίπλων. Μπορεί κάθε 2-3 μέρες να τα ξεσκονίζεις με το φτερό, καλό όμως είναι να τα περνάς και με ένα ειδικό σπρέι για έπιπλα ή με ένα καλοστυμμένο βρεγμένο πανί.
4. Σκούπισμα σε μοκέτες και χαλιά. Αν τα αφήσεις φιλοξενούν χιλιάδες μικροοργανισμούς που απειλούν την υγεία όσων μένουν στο σπίτι. Δώσε έμφαση κυρίως στους χώρους που χρησιμοποιούνται περισσότερο όπως το καθιστικό ή η κουζίνα.
5. Καθαρισμός της μπανιέρας και της ντουζιέρας. Αυτά τα γεμάτα υγρασία μέρη χρειάζονται επιμέλεια στον καθαρισμό τους- είναι θέμα υγείας.
6. Καθαρισμός τουαλέτας. Ρίξε λίγη χλωρίνη και άφησέ τη να δράσει πριν καθαρίσεις το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού.