ακουστικα βαρηκοιας
Η πιο εύκολη συνταγή για mac and cheese

Η πιο εύκολη συνταγή για mac and cheese

Η επιτομή του comfort food.

0
295
Η επιτομή του comfort food.
Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά κοραλάκι
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
2 κ. σ. αλεύρι
1 κ. σ. βούτυρο
1 ποτήρι κρύο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση


Βράζεις τα ζυμαρικά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Σουρώνεις και ξεπλένεις με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις το αλεύρι. Ανακατεύεις με ένα σύρμα. Λίγο πριν πάρει χρώμα ρίχνεις το γάλα. Ανακατεύεις πάλι μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα ζυμαρικά και τα τυριά, εκτός από την παρμεζάνα. Προσθέτεις την μπεσαμέλ απο το κατσαρολάκι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς σε ένα πυρέξ η ένα ταψί.

Απλώνεις και πασπαλίζεις με την παρμεζάνα. Λίγα κομμάτια βούτυρο από πάνω θα δώσουν περισσότερη γεύση. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180. Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.