Η κυτταρίτιδα και οι άλλοι λόγοι για να τρως πιο συχνά κουνουπίδι

Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, σύμπλεγμα βιταμινών Β, κάλιο, σίδηρο, χαλκό και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, το κουνουπίδι ...

0
275

Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, σύμπλεγμα βιταμινών Β, κάλιο, σίδηρο, χαλκό και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, το κουνουπίδι είναι ο θρεπτικός σύμμαχος στην άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Το κουνουπίδι, όπως το μπρόκολο και το λάχανο που ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες από τις τροφές, μειώνουν την κατακράτηση υγρών, αυξάνουν τη διούρηση και θεωρούνται φυσική μέθοδος πρόληψης και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.

Οι περισσότεροι το μαγειρεύουμε σαλάτα, βραστό με λάδι και λεμόνι. Ένας διαφορετικός εύκολος τρόπος παρασκευής για πιο ενδιαφέρουσα γεύση είναι να το ψήσετε στο φούρνο με λίγο ξύδι. Ανακατέψτε σε ένα μέτριο μπολ 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο, μισό κουταλάκι μουστάρδα, 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κουταλάκια κάππαρη.

Βάλτε μισό περίπου κουνουπίδι (μετρίου μεγέθους) σε ένα ταψί, προσθέστε το μίγμα με το ξύδι και ανακατέψτε καλά.

Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το κουνουπίδι.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και επιπλέον ξύδι αν επιθυμείτε.