Γάμος σε μικρή ηλικία. Υπάρχει λόγος; (υπάρχει!)

«Ή μικρή μικρή παντρέψου ή μικρή καλογερέψου».

0
325

«Ή μικρή μικρή παντρέψου ή μικρή καλογερέψου». Έτσι έλεγαν παλιά, έτσι παντρεύτηκαν και οι γονείς σου. Στην Ελλάδα της κρίσης η φράση «γάμος στα 25» μπορεί να σου προκαλεί ακατάσχετο γέλιο. Κι όμως, υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι να πεις το «Ναι!» πριν τριανταρίσεις.

1. Είσαι ακόμα νέα και μπορείς να χαρείς την περιπέτεια της ζωής παρέα με το έτερον ήμισυ.

2. Ψάχνεστε και οι δύο σε όλους τους τομείς. Θα προχωρήσετε και θα εξελιχθείτε μαζί.

3. Θα έχεις έναν άνθρωπο να σε υποστηρίζει στα νέα ξεκινήματα, σε σπουδές και δουλειά.

4. Δεν έχεις οικονομική ευχέρεια και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερό σου. Έτσι θα μάθεις να είσαι ευγνώμων ακόμα και για τα πιο απλά.

5. Αν θέλεις να γίνεις μανούλα, σίγουρα όσο πιο νέα είσαι τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να συλλάβεις (αν και η ιατρική έχει προχωρήσει).

6. Οι γονείς σου θα είναι ακόμα νέοι ώστε να μπορούν να σε βοηθούν με το παιδί και φυσικά εκείνο να χαρεί παππούδες και γιαγιάδες.

7. Μαθαίνεις πώς να αφήνεις πίσω τον εγωισμό σου και να θέτεις σε προτεραιότητα τον άνθρωπο που αγαπάς.

8. Μαθαίνετε μαζί, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

9. Κάνετε σχέδια για το μέλλον. Οι φιλοδοξίες και τα όνειρα δεν σταματούν μόνο και μόνο επειδή παντρεύτηκες. Θέτετε στόχους και ο ένας ωθεί τον άλλο να πάει μπροστά.

Το ζητούμενο τελικά δεν είναι σε ποια ηλικία θα παντρευτείς αλλά εάν έχεις βρει τον άνθρωπο με τον οποίο θα περάσεις μαζί του την υπόλοιπη ζωή σου. Και αυτό ισχύει ασχέτως ποια χρονολογία γέννησης αναγράφεται στην ταυτότητά σου.