Φόρος τιμής στις πιο καταπληκτικές γυναίκες της ιστορίας

Ο τίτλος του νέου project είναι 100 Years of Incredible Women και παρουσιάζει

0
344

Το Youtube και ο ΟΗΕ συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα μίνι αφιέρωμα για ορισμένες από τις πιο γνωστές γυναίκες όλων των εποχών.

Ο τίτλος του νέου project είναι 100 Years of Incredible Women και παρουσιάζει τις Katharine Hepburn, Madam C.J. Walker, Amelia Earhart, PAGU (Ratricia Rehder Galvao), Frida Kahlo, Marilyn Monroe και Yoko Ono «ξαναζωντανεύουν» δια χειρός Anna Akana, GloZell, Alexys Fleming, Jout Jout, Nilam, Em Ford και Kumamiki αντίστοιχα.

Η συνεργασία αυτή θα κρατήσει ένα χρόνο περίπου και σκοπός είναι να διευρύνουν τους ορίζοντές μας σχετικά με τις γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία και στις διαφορετικές εποχές τους. Παράλληλα, θέλουν να γίνουν σημείο αναφοράς και να δώσουν δύναμη σε όλες τις γυναίκες παγκοσμίως.

«Το Youtube ήταν πάντοτε μια πλατφόρμα μέσω της οποίας γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούσαν να εκφραστούν και να μιλήσουν για τις δικές τους προσωπικές ιστορίες.

Μέσω του παγκόσμιου προγράμματος Youtube Spaces και της συνεργασίας μας με το UN, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τις φωνές των γυναικών στο Youtube και σε όλο τον κόσμο», τονίζει η Susan Wojcicki, διευθύνων σύμβουλος του Youtube.