Αυτός είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος φρούτων και λαχανικών

Δείτε πως πρέπει να καθαρίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά από κάθε είδους υπολείμματα που μπορεί να σας βλάψουν.

0
274

Βακτήρια, μικροοργανισμοί, παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα βρίσκονται στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά του εμπορίου, τα οποία ευθύνονται για δερματικές παθήσεις, στομαχικές διαταραχές και λοιμώξεις στο στομάχι. Γι΄αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν πολύ καλό πλύσιμο πριν την κατανάλωσή τους.

Δείτε λοιπόν πως πρέπει να καθαρίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά από κάθε είδους υπολείμματα που μπορεί να σας βλάψουν.

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά χρειάζονται τουλάχιστον 30-40 δευτερόλεπτα πλύσιμο κάτω από τη βρύση. Τα φυλλώδη λαχανικά μάλιστα, όπως το μαρούλι, το λάχανο, η λαχανίδα και το σπανάκι, χρειάζονται και μούλιασμα λίγων λεπτών πριν τα καταναλώσετε, προκειμένου να καθαρίσουν καλά από το χώμα, τα παράσιτα και τους διάφορους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.
Μετά το πλύσιμο, πρέπει να τα τρίψετε με τα δυο σας χέρια κάτω από το νερό. Είναι σημαντικό να τρίβετε ακόμα και τα φρούτα που έχουν φλούδα για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα μεταφερθούν βακτήρια στο εσωτερικό τους όταν τα κόβετε με το μαχαίρι.

Τέλος, να θυμάστε να καθαρίζετε τακτικά τα συρτάρια αποθήκευσης του ψυγείου, αφού αποτελούν εστία μικροβίων. Επίσης πρέπει να αποθηκεύετε τα φρέσκα τρόφιμα σε διαφορετικές σακούλες για να αποφύγετε την ανταλλαγή μικροβίων, τις οποίες δεν θα κλείνετε καλά για να μην αναπτυχθεί μούχλα στο εσωτερικό τους.