8 συνήθειες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το ατελείωτο συμμάζεμα και καθάρισμα του σπιτιού

0
227

Οι 8 βασικότερες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που δε χρειάζεται να περνούν ώρες καθαρίζοντας και συγυρίζοντας το σπίτι τους -κι αυτό γιατί κάνουν καθημερινά μικροδουλειές συντήρησης που σώζουν την κατάσταση και σε γλιτώνουν από ημέρες καθαριότητες-Μπεν Χουρ!

Μαζεύουν κάθε βράδυ όλα τα ρούχα τους 

Μπορεί να είσαι πολύ κουρασμένη κάθε βράδυ και να μην έχεις την όρεξη να βάλεις στη θέση τους τα ρούχα που φορούσες αλλά είναι μία συνήθεια που πρέπει οπωσδήποτε να υιοθετήσεις. Πραγματικά κάτι τέτοιο θα σου πάρει μόλις 1 λεπτό για να το κάνεις. Πόσο κουρασμένη μπορεί να είσαι; Το ίδιο ισχύει για εκείνες τις φορές που βγάζεις από την ντουλάπα σου 10 ρούχα για να τα δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις τι θα φορέσεις.

Δεν έχουν περιττά πράγματα 

Τι να κάνεις τα 10 σετ σεντόνια-μαξιλαροθήκες που έχεις; Κράτησε 2-3, αυτά που χρησιμοποιείς περισσότερο, και ξεφορτώσου όλα τα άλλα. Έτσι, θα γλιτώσεις πολύ χώρο.

Η αλληλογραφία τους και τα χαρτιά που φυλάνε στο σπίτι είναι περιορισμένα 

Είναι πολύ εύκολο να γεμίσεις φακέλους, διαφημιστικά φυλλάδια, περιοδικά και αποδείξεις. Πέτα όλα όσα δε χρειάζεσαι ή τοποθέτεισε αυτά που χρειάζεσαι σε φακέλους για να τα έχεις πάντα οργανωμένα.

Σκουπίζουν κάθε επιφάνεια αμέσως μετά τη χρήση της 

Αν σκουπίζεις τις επιφάνειές σου αμέσως μετά τη χρήση τους τότε θα έχεις πάντα σε τάξη την κουζίνα σου. Μετά το μαγείρεμα καλό είναι να κάνεις ένα καθάρισμα στους πάγκους σου. Αυτό τουλάχιστον κάνουν όλοι εκείνοι που έχουν μονίμως καθαρό σπίτι.

Δεν αφήνουν ποτέ άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη 

Πλένε τα πιάτα σου αμέσως μετά το φαγητό για να έχεις πάντα τακτοποιημένη την κουζίνα σου.

Δεν έχουν κρεβάτια γεμάτα με πράγματα 

Μπορεί να είναι όμορφα τα διακοσμητικά μαξιλαράκια, τα ριχτάρια και τα κουβερλί αλλά καλό είναι να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα στο κρεβάτι σου. Όσο πιο λίγα είναι τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να στρώνεις το κρεβάτι σου, τόσο καλύτερα για σένα.

Επιστρέφουν τα αντικείμενα εκεί από όπου τα πήραν 

Κάνοντας κάτι τέτοιο με cd, dvd, περιοδικά, βιβλία και παιχνίδια, θα έχεις μονίμως τακτοποιημένο σπίτι. Κάν’το συνήθεια να μαζεύεις την ακταστασία που επικρατεί σε κάθε δωμάτιο αφιερώνοντας 5 λεπτά στο τέλος της κάθε ημέρας.

Ξεσκονίζουν και σκουπίζουν τακτικά 

Αν ξεσκονίζεις τακτικά (2-3 φορές την εβδομάδα) τότε το ξεσκόνισμα είναι μία διαδικασία που δεν υπάρχει περίπτωση να σου παίρνει πάνω από 5-10 λεπτά για να ολοκληρώσεις. Το ίδιο ισχύει και με το σκούπισμα. Φρόντισε να σκουπίζεις συχνά για να μην γεμίζει το σπίτι σου σκόνη και σκουπιδάκια. Αυτή η διαδικασία, αν γίνεται τις καθημερινές, μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ δουλειά το Σαββατοκύριακο το οποίο θα πρέπει να είναι αφιερωμένο στη χαλάρωση σώματος και πνεύματος.