5 λόγοι για να ξεκινήσεις τένις αύριο κιόλας

To τένις θεωρείται από τους ειδικούς το καλύτερο άθλημα που μπορεί κανείς να εξασκεί για μία ζωή. Οι λόγοι;

0
253

To τένις θεωρείται από τους ειδικούς το καλύτερο άθλημα που μπορεί κανείς να εξασκεί για μία ζωή. Οι λόγοι;

1. Οι άνθρωποι που παίζουν τένις 3 ώρες περίπου την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου στο μισό, σε σχέση με όλους τους άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με τον φυσικοθεραπευτή Ralph Paffenbarger του Harvard University School of Public Health.

2. Οι παίκτες τένις είναι πιο αισιόδοξοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και διάθεση, ενώ δεν αντιμετωπίζουν το άγχος, τη σύγχυση και την ένταση που νιώθουν οι παίκτες άλλων αθλημάτων, όπως υποστηρίζει ο Dr. Joan Finn και οι συνεργάτες του, από το Southern Connecticut State University.

3. Από το στιγμή που το τένις απαιτεί ταχύτητα, συγκέντρωση και συντονισμό κινήσεων, ενεργοποιεί τη σχέση ανάμεσα στα νεύρα του εγκεφάλου και βελτιώνει την ανάπτυξή του, σύμφωνα με τους επιστήμονες του University of Illinois.

4. Το τένις, όπως και το γκολφ συντελούν στη διαμόρφωση των θετικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, υποστηρίζει ο Dr. Jim Gavin, συγγραφέας του βιβλίου The Exercise Habit.

5. Το ανταγωνιστικό τένις καίει περισσότερες θερμίδες από το αερόμπικ ή την ποδηλασία, σύμφωνα με έρευνες από τους ειδικούς.