4 τρόποι να δώσεις στον χώρο σου ρομαντικό στιλ

Όλα μπορούν να είναι όμορφα και ερωτικά, αρκεί να διαθέτουν τον κατάλληλο φωτισμό, την κατάλληλη αισθητική και το κατάλληλο χρώμα.v

0
251

Θέλεις να δώσεις μια πιο ρομαντική νότα στον χώρο σου και δεν ξέρεις τι αλλαγές να κάνεις; Εμείς είμαστε εδώ. Σου συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις για να «μεταμορφώσεις» τον χώρο σου σε αυτό ακριβώς που σε εκφράζει. Ο ρομαντισμός άλλωστε σημαίνει έκφραση των συναισθημάτων, και αυτό ακριβώς είναι που θες να κάνεις το φοιτητικό- και μη σπίτι σου να αποπνέει.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips:

1.Τα παστέλ χρώματα στη διακόσμηση του χώρου σου μπορούν να αποδώσουν ιδανικά τη συγκεκριμένη διάθεση. Ιδανικές αποχρώσεις είναι το μπεζ, το βεραμάν, το λιλά, το σομόν, το baby pink, το powder pink, το baby blue, το σιελ, το lime και γενικώς όλες οι αποχρώσεις σε απαλούς τόνους. Μπορείς είτε να επιλέξεις να βάψεις τους τοίχους σου σε τέτοια χρώματα, είτε να τα ενσωματώσεις ως επιλογές χρωμάτων στα βασικά στοιχεία της διακόσμησής σου, επιλέγοντας χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά σε αυτά τα χρώματα όπως π.χ σε μαξιλάρια, σε κορνίζες, σε κεριά, σε κουρτίνες, σε χαλιά, σε κουβερλί, σε ριχτάρια, σε τραπεζομάντηλα κλπ.

2. Ο φωτισμός παίζει πρωταρχικό ρόλο στο να έχει ο χώρος σου ρομαντικό στιλ.Συγκεκριμένα το φυσικό φως είναι «σύμμαχός» σου για αυτό προτίμησε λευκές, ή διάφανες κουρτίνες που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διάχυσή του, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στα δωμάτια του σπιτιού σου. Όσον αφορά το τεχνητό φωτισμό, επίλεξε φωτιστικά που να εκπέμπουν «απαλό» φως. Ιδανική πρόταση είναι, αν έχεις τη δυνατότητα, να εγκαταστήσεις μερικά σποτ για κρυφό φωτισμό, που θα μπορείς να τα ανάβεις κυρίως κατά τις βραδινές ώρες και θα κάνουν τον χώρο σου πολύ ατμοσφαιρικό. Τέλος για τα φωτιστικά οροφής, εξαιρετική επιλογή αποτελούν εκείνα που έχουν την μορφή πολυέλαιου με κρυστάλλους.

3. Διάλεξε ξύλινα έπιπλα γιατί αναδεικνύουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο το ρομαντικό στιλ. Ιδανική επιλογή είναι και τα έπιπλα που έχουν σκαλιστές λεπτομέρειες.

4. Ένα χαλί με χοντρό μαλλί ή μια μοκέτα σε παστέλ απόχρωση είναι επίσης μια πολύ καλή λύση που θα «μεταμορφώσει» τον χώρο σου, δίνοντάς του την αύρα που επιθυμείς.