11 σημάδια ότι νιώθεις καλά με το σώμα σου

Ένα από τα πιο υπέροχα συναισθήματα που μπορείς να βιώσεις

0
231

Με τα social media και την οπτική πληροφορία που περνάει καθημερινά από την οθόνη του pc ή του κινητού σου, το να έχεις αποδεχτεί και να νιώθεις καλά με το σώμα σου έχει γίνει πιο δύσκολο από ποτέ. Όχι όμως και ακατόρθωτο, αφού με την σωστή διατροφή και άσκηση ή απλώς αυτοπεποίθηση και λογική σκέψη μπορείς να το πετύχεις.
Εκτός κι αν το έχεις ήδη καταφέρει. Αυτά είναι τα 11 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις (και-γιατί όχι;- να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο αυτή την υπέροχη συνήθεια).

1. Η διάθεσή σου δεν επηρεάζεται από το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά σου
Σημασία έχει ότι τρέφεσαι σωστά, ότι νιώθεις δυνατή και ότι έχεις πλήρη επίγνωση ότι κάθε σωματότυπος είναι μοναδικός. Τα υπόλοιπα είναι απλοί αριθμοί.

2. Δεν δίνεις σημασία στα νούμερα των ρούχων
Τι νόημα έχει αν το ταμπελάκι γράφει 36 ή 38 ή 40; Το θέμα είναι ποιο ρούχο ταιριάζει και αναδεικνύει καλύτερα το σώμα σου.

3. Γι’ αυτό δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν ρούχα που δεν μπορείς να φορέσεις
Αλλά γυναίκες που δεν μπορούν να τα υποστηρίξουν.

4. Σκέφτεσαι ότι θα έκανες σεξ μαζί σου 
Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιωθείς;

5. Και όντως κάνεις σεξ με τον εαυτό σου
Γι’ αυτό και όταν αυνανίζεσαι το απολαμβάνεις πραγματικά.

6. Ακούς το σώμα σου
Και του δίνεις αυτό που χρειάζεται. Με άλλα λόγια, όταν θα λαχταρήσεις κάποια «βρωμιά», δεν θα την στερηθείς. Βλέπεις, ακόμα κι αν προσέχεις τι βάζεις στο πιάτο σου, η ανάγκη για κάτι γλυκό ή πολύ αλμυρό πάντα θα εμφανίζεται. Το κακό δεν είναι να φας ένα κομμάτι κέικ ή ένα πιάτο μακαρόνια με μπόλικη σάλτσα ή συμπλήρωσε εδώ αυτό που λιγουρεύεσαι. Το κακό είναι να αγνοήσεις την ανάγκη σου. Γιατί έτσι της δίνεις χώρο να πάρει τεράστιες διαστάσεις και τελικά να μην μπορείς να την ελέγξεις.

7. Όταν βλέπεις το είδωλό σου σε ένα καθρέφτη σκέφτεσαι ότι σου αρέσει αυτό που είδες
Πολλές γυναίκες όταν περνάνε μπροστά από ένα καθρέφτη στο δρόμο κατεβάζουν το βλέμμα ή ακόμα χειρότερα, όταν κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη του σπιτιού κάνουν τις χειρότερες σκέψεις όπως «πως είμαι έτσι;» ή «φαίνομαι χοντρή». Και μετά αναρωτιούνται γιατί η αυτοπεποίθησή τους είναι στα τάρταρα.

8. Δεν συγκρίνεις το σώμα σου
Άλλες έχουν μεγαλύτερο στήθος, άλλες μικρότερα οπίσθια, άλλες πιο φλατ κοιλιά από τη δική σου. Ε και; Κι εσύ έχεις ένα σωρό σημεία που μπορεί να «ζήλευαν» εκείνες.

9. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα να κυκλοφορείς γυμνή στο σπίτι
Για την ακρίβεια, αν δεν ανησυχούσες μήπως σε πάρει μάτι ο περίεργος γείτονας από απέναντι θα μπορούσες να είσαι όλη μέρα  γυμνή.

10. Ή να κάνεις σεξ με τα φώτα ανοιχτά
Ίσα ίσα που το επιδιώκεις κιόλας. Κι αυτό γιατί σου αρέσει να παρατηρείς το σώμα σου κατά τη διάρκεια.

11. Οι άνθρωποι που σε κάνουν να αισθάνεσαι περίεργα με την εμφάνιση ή το σώμα σου δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου. You go girl!