10 *τελείως* ανθυγιεινά πράγματα που κάνεις ΚΑΘΕ μέρα χωρίς να το ξέρεις

Δεν θα πιστεύεις ΠΟΣΟ ανθυγιεινές είναι οι καθημερινές σου συνήθειες

0
282

Disclaimer. Δεν είμαι από τα άτομα που φοβούνται τα μικρόβια και κυκλοφορούν παντού με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια. Βέβαια μετά από αυτό το post θέλω να πάρω ένα μπουκάλι οινόπνευμα και να απολυμάνω τα πάντα γύρω μου. Σας αφήνω τώρα πάω να πλύνω τα χέρια μου και ό,τι υπάρχει στο γραφείο.

1. Βγάζεις λεφτά από την τράπεζα
. Well (το άρθρο αυτό γράφτηκε πριν το capital control), εντάξει δεν είναι αυτό ανθυγιεινό (εκτός αν ο αριθμός υπολοίπου σου ταράζει το νευρικό σύστημα) αλλά η επαφή που έχεις με τα χρήματα. Έρευνες έχουν δειξει πως τα χαρτονομίσματα έχουν πολλά περισσότερα μικρόβια από ότι το καπάκι μιας λεκάνης.

2. Στο ίδιο κόνσεπτ η πληκτρολόγηση του κωδικού σου στο ΑΤΜ της τράπεζας. Σκέψου λίγο πόσοι άνθρωποι πατάνε αυτά τα κουμπάκια. Σκέψου τώρα πόσοι από αυτοί έχουν καθαρά χέρια.

3. Πίνεις το αναψυκτικό απευθείας από το κουτάκι.
Το οποίο έχει πάνω του διάφορα μικρόβια από το ταξίδι που έχει κάνει από το εργοστάσιο μέχρι το ψυγείο σου. Για αυτό την επόμενη φορά καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα ποτήρι.

4. Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων. Δυστυχώς αυτός ο κανόνας που μας επέτρεπε τόσο καιρό να τρώμε π.χ την πατάτα που έπεσε στο πάτωμα αρκεί να την παίρναμε από κάτω μέσα σε 5 δευτερόλεπτα δεν ισχύει καθώς 99% των βακτηρίων μεταφέρονται με την άμεση επαφή.
5. Χρησιμοποιείς το κινητό σου τηλέφωνο. Μιλάμε για πάρτυ μικροβίων.

6. Βάζεις lipbalm με το δάχτυλό σου.  Κάθε φορά που βάζεις το αγαπημένο σου lipbalm με το δάχτυλο μεταφέρεις όλα τα μικρόβια από αυτό στα χείλη σου. Εκτός αν τα έχεις ΜΟΛΙΣ πλύνει, τότε οκ πάμε πάσο.

7. Αφήνεις το σκύλο ή τη γάτα σου να σου γλείψουν το πρόσωπο/ χέρια. Ναι είναι cute, αλλά σκέψου ότι πριν μάλλον έγλειφαν τον πωπό τους για να καθαριστούν και τώρα μεταφέρουν όλα τα μικρόβια σε σένα. Μεγειά σου.

8. Αφήνεις την οδοντόβουρτσά σου πάνω στο νιπτήρα χωρίς προστατευτικό καπάκι. Κάθε φορά που τραβάς καζανάκι τα μικρόβια μεταφέρονται περίπου στα 2 μέτρα γύρω από τη λεκάνη.
9. Γράφεις στον υπολογιστή σου. Το πληκτρολόγιο που ακουμπάς καθημερινά έχει 5 φορές περισσότερα μικρόβια από ότι το καπάκι μιας λεκάνης. *σταματάει να γράφει, κοιτάει το πληκτρολόγιο με αποστροφή*

10. Δεν πλένεις συχνά το σουτιέν σου.  Για κάποιο περίεργο λόγο όλες ξεχνάμε να πλύνουμε τα σουτιέν μας. Ωστόσο πρέπει να θυμάσαι ότι η περιοχή γύρω από το στήθος ιδρώνει κανονικά όπως και οι μασχάλες και τα βακτήρια που μαζεύονται στις τιράντες και τις μπανέλες μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα.