Σωστή χρήση των ακουστικών βαρηκοΐας

0
102
ακουστικα βαρηκοιας
ακουστικα βαρηκοιας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι μία συσκευή απαραίτητη σε πάρα πολλούς ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας τα ακουστικά βαρηκοΐας χρησιμοποιούνται από το ένα τρίτο των ηλικιωμένων. Όταν λέμε ηλικιωμένοι εννοούμε τους ανθρώπους με ηλικία πάνω από 65 χρόνων. Εκτός από τους ηλικιωμένους όμως τα ακουστικά βαρηκοΐας χρησιμοποιούνται από όλες τις ηλικίες. Για παράδειγμα υπάρχουν ακουστικά βαρηκοΐας για παιδιά. Συγκεκριμένα πάλι σύμφωνα με την παραπάνω Μελέτη το 5% του πληθυσμού χρησιμοποιεί ακουστικά βαρηκοΐας. Και αναφερόμαστε Βεβαίως στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Σε τι βοηθούν τα ακουστικά βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μας βοηθούν να κατανοήσουμε την ομιλία. Όταν ένας άνθρωπος πάσχει από βαρηκοΐα τότε δυσκολεύεται να διακρίνει τις λέξεις και τις συλλαβές μεταξύ τους. Αυτό έχει ως συνέπεια τον περιορισμό της επικοινωνίας με τους οικείους ανθρώπους του. Τα ακουστικά βαρηκοΐας Επίσης μας βοηθούν να χρησιμοποιούμε καλύτερα τα τηλέφωνο. Όταν κάποιος πάσχει από βαρηκοΐα τότε εφόσον δεν μπορεί να διακρίνει τις λέξεις και τις συλλαβές μεταξύ τους δεν μπορεί επίσης να απαντήσει εύκολα και στο τηλέφωνο. Η λύση έρχεται από τη χρήση των κατάλληλων ακουστικών που θα του διευκολύνουν την ακοή. Ένα άλλο πρόβλημα στο οποίο έρχονται τα ακουστικά να δώσουν λύση είναι η παρακολούθηση της τηλεόρασης. Και τους λόγους που προαναφέραμε ένα άτομα με βαρηκοΐα η δυσκολία στην ακοή δεν μπορούν να παρακολουθήσετε τηλεόραση. Η επιλογή των κατάλληλων ακουστικών για τη βαρηκοΐα θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα αυτό.

Διόρθωση βαρηκοΐας

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν λύνουν το πρόβλημα της βαρηκοΐας αλλά απλά το διορθώνουν. Δηλαδή το πρόβλημα της βαρηκοΐας παραμένει απλά εξομαλύνεται και ο βαρήκοος ασθενής καταφέρνει να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του να παρακολουθήσει τηλεόραση ή να μιλήσει στο τηλέφωνο. Η διόρθωση του αποτελέσματος δεν είναι 100% ολοκληρωμένη. Ανάλογα Βέβαια και με το ακουστικό βαρηκοΐας και ανάλογα με το κέντρο στο οποίο πήγε ο ασθενής και έγινε η μέτρηση είναι πολύ πιθανό να διορθωθεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 70 με 80%. Δεν υπάρχει περίπτωση με τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας να επανέλθει πλήρως και ακοής το 100%. Το θέμα βέβαια είναι ότι με τα ακουστικά βαρηκοΐας ο ασθενής ζει πλέον κανονικά τη ζωή του και δεν απομονώνεται από το περιβάλλον και από τις απολαύσεις της ζωής. Όσο καλύτερα γίνει η μέτρηση τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός διόρθωση του προβλήματος της ακοής. Όσο μεγαλύτερη εμπειρία έχει το ακοολογητικό κέντρο το οποίο θα επισκεφθείτε τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα και οι διορθώσεις του προβλήματος της βαρηκοΐας. Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι όσο προσεκτικά επιλεγμένα και να είναι τα ακουστικά για τη βαρηκοΐα το πρόβλημα σε κάποιο βαθμό μικρό ή μεγάλο θα παραμείνει. Το δεύτερο πράγμα που οφείλουμε να τονίσουμε σε αυτό το σημείο είναι ότι τα ακουστικά διορθώνουν τα αποτελέσματα του προβλήματος και δεν λύνουν το ίδιο το πρόβλημα. Δηλαδή η βαρηκοΐα εσωτερικά στο αυτί παραμένει και συνεχίζει να υπάρχει. Απλά με τα ακουστικά ενισχύουμε τους ήχους και ξεκαθαρίζουμε τους φθόγγους μεταξύ τους Και επιτρέπουμε στον βαρήκοο ασθενή να μπορεί να ακούσει. Εάν όμως βγάλει τα ακουστικά τότε δεν θα μπορεί να ακούσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν διορθώνουμε τα αποτελέσματα του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα.

Πώς να επιλέξετε ακουστικά βαρηκοΐας

Η επιλογή των ακουστικών βαρηκοΐας είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αλλά είναι τα ακουστικά που θα φορέσει ένα παιδάκι το οποίο πάσχει από παιδική βαρηκοΐα και άλλα είναι τα ακουστικά τα οποία θα φορέσει ένας ενήλικας. Επίσης διαφορετικά είναι τα ακουστικά που θα φορέσει ένας υπερήλικας. Οι τύποι βαρηκοΐας δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους. Επίσης και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους. Καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ο οποίος θα σας κατευθύνει και να σας διευκολύνει και να σας προτρέψει Να επιλέξετε τα ακουστικά που ταιριάζουν στον τύπο και την πάθησή σας. Για παράδειγμα Εάν η απώλεια της ακοής είναι μικρού βαθμού τότε το καλύτερο που έχετε να επιλέξετε είναι ένα πλήρως ενδοκαναλικο ακουστικό βαρηκοΐας. Ο συγκεκριμένος τύπος ακουστικού δηλαδή τα ενδοκαναλικα ακουστικα δεν είναι και πολύ ορατά στο μάτι. Τα ακουστικά αυτά συνιστώνται για ανθρώπους που δεν έχουνε ακόμα έντονα το πρόβλημα της βαρηκοΐας.  Εάν όμως το πρόβλημα της βαρηκοΐας είναι αρκετά σοβαρό τότε δεν θα μας καλύψει το ενδοκαναλικα ακουστικό βαρηκοΐας.  σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη επιλογή είναι το οπισθωτιαίο ακουστικό βαρηκοΐας. Το ακουστικό αυτό τοποθετείται πίσω από το αυτί και είναι πολύ πιο ισχυρό από τα υπόλοιπα ακουστικά.  είναι το κλασικό ακουστικό βαρηκοΐας.  μία διαφορετική περίπτωση είναι η περίπτωση της παιδικής βαρηκοΐας.  σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ειδικά ακουστικά τα οποία ονομάζονται παιδικά ακουστικά.  Εδώ έχουμε διάφορα χρώματα τα οποία να αρέσουν στα παιδάκια να δει για παράδειγμα υπάρχει ακόμα καιρός για τα κοριτσάκια που με τα οποία να μπορούν να τα φοράνε πολύ πιο άνετα και πολύ πιο εύκολα και να είναι λιγότερο στεναχωρημένα από τη χρήση των ακουστικών βαρηκοΐας.  σε όλες τις περιπτώσεις τη λύση του προβλήματος θα μας τη δώσει το εξειδικευμένο ακουολογικό κέντρο ή ο εξειδικευμένος ωτορινολαρυγγολόγος ιατρός.

Αναβάθμιση ακουστικών βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι μία συσκευή την οποία δεν την αγοράζουμε για να την κρατήσουμε για μία ζωή. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποιων ετών ενδείκνυται να αντικαθιστούμε τα ακουστικά μας με άλλα καλύτερα. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι διότι ενδεχομένως τα ακουστικά τα οποία είχαμε αγοράσει κάποτε να μην καλύπτουν πλέον Την πάθηση στο βαθμό που βρίσκεται σήμερα. Δηλαδή με τα ακουστικά από τα οποία ακούγαμε πριν από πέντε χρόνια τώρα πιθανώς να μην ακούμε και να έχουμε απώλειες ήχων. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ενδείκνυται να αναβαθμίσουμε τα ακουστικά βαρηκοΐας μας είναι διότι προχωράει η τεχνολογία και προκύπτουν νέα καλύτερα ακουστικά με πολύ πιο αυξημένες δυνατότητες. Κάποιες από τις τεχνολογικές δυνατότητες που διατίθεται στα καινούργια ακουστικά βαρηκοΐας περιλαμβάνουν την καταγραφή δεδομένων, την ψηφιακή μείωση του θορύβου, τα κατευθυντικα μικρόφωνα και τη διεύθυνση του φάσματος. Επίσης κάποια προηγμένα ακουστικά βαρηκοΐας περιλαμβάνουν αυτόματη ακύρωση της ανάδρασης, αυτόματη εναλλαγή προγραμμάτων καθώς και δυνατότητες μάθησης. Όλα αυτά αποτελούν πολύ ισχυρούς παράγοντες ώστε κάποιος να προχωρήσει σε αναβάθμιση ακουστικών βαρηκοΐας. Οι νέες δυνατότητες βέβαια δεν σταματούν εδώ υπάρχουν ακουστικά με τηλεχειριστήρια Υπάρχει δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας bluetooth καθώς και η δυνατότητα αυτόματης σύζευξης. Σε γενικές γραμμές Καλό είναι να παρακολουθείτε τις εξελίξεις και να μιλάτε τόσο με τον ωτορινολαρυγγολόγο σας όσο και με το κατάλληλο κέντρο από το οποίο αγοράσατε τα ακουστικά σας. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των ακουστικών Σίγουρα δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους. Επίσης εδώ να σημειώσουμε ότι όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς Παρέχουν κάλυψη της αναβάθμισης των ακουστικών βαρηκοΐας.

 

Μέγεθος των ακουστικών της βαρηκοΐας

Αναλόγως το είδος του ακουστικού που θα επιλέξουμε κυμαίνεται και το μέγεθος αυτού. Κάποια ακουστικά έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος. Κάποιοι άλλοι τύποι ακουστικών έχουν μεγαλύτερο μέγεθος αλλά να έχουνε και μεγαλύτερη ισχύ. Επίσης το μέγεθος του ακουστικού Εξαρτάται και από την τεχνολογική γενιά στην οποία ανήκει το ακουστικό βαρηκοΐας. Για παράδειγμα τα ακουστικά που ανήκουν σε τεχνολογικές γενιές προηγούμενων ετών για παράδειγμα τα ακουστικά που κατασκευάστηκε 15 χρόνια πίσω έχουν μεγάλο μέγεθος. Τα ακουστικά που κατασκευάζονται σήμερα Σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έχουν πολύ μικρό μέγεθος. Τα σημερινά ακουστικά είναι Σαφώς πολύ μικρότερα Ακόμη και από ακουστικά που κατασκευάστηκαν πέντε χρόνια πριν. Το μέγεθος του ακουστικού βαρηκοΐας αποτελεί έναν πολύ ισχυρό παράγοντα που ωθεί τους ανθρώπους στην αντικατάσταση του ακουστικού για τη βαρηκοΐα τους. Διότι το μέγεθος του ακουστικού επηρεάζει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η ευκολία χρήσης. Όσο μικρότερο δυνατό ακουστικό τόσο πιο εύχρηστο είναι. Το δεύτερο είναι η ψυχολογία του ασθενούς. Όσο μικρότερο δυνατό ακουστικό τόσο λιγότερο φαίνεται. Όσο λιγότερο ορατό είναι το ακουστικό της βαρηκοΐας τόσο πιο καλά νιώθει ο ασθενής διότι δεν το βλέπουν οι άλλοι το ακουστικό του και δεν χρειάζεται να δω ρωτάνε συνεχώς Τι είναι αυτό και αν είναι καλό και να κάνει δουλειά και λοιπά. Τα καινούργια υπερσύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν πολύ μικρό μέγεθος και συνιστούμε να τα επιλέγετε.